Miksi Helsinki ei rokota lääkäreitään? - Mielipide | HS.fi

Miksi Helsinki ei rokota lääkäreitään?

26.3.2021 2:00

Valtaosa Helsingin kaupungin perusterveydenhuollon työntekijöistä on elänyt koko tämän kevään ilman tietoa mahdollisesta rokotusajankohdastaan.

Terveysasemista vain epidemia-asemien (Malmi ja Laakso) työntekijät ovat saaneet koronavirusrokotteen.

Erikoissairaanhoidossa päivystävä henkilökunta on jo pääosin rokotettu. Samaa periaatetta ei ole noudatettu perusterveydenhuollossa, missä työntekijät sekä päivystävät että kohtaavat kiireettömillä ja kiirevastaanotoilla lukuisia eri-ikäisiä potilaita päivittäin.

Suun terveydenhuollon henkilökunta on myös rokottamatta, vaikka työntekijöiden tartuntariskistä on kannettu huolta epidemian aikana.

Juhlapuheet perusterveydenhuollon tärkeydestä eivät lämmitä, kun se jää käytännön päätöksissä pahnanpohjimmaiseksi. Toivon johtajilta aiempaa selkeämpää viestintää siitä, miten taataan terveydenhuollon työntekijöiden tasa-arvoinen kohtelu myös tässä asiassa.

Tuuli Lehti

lääkäri, Helsingin kaupunki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide