Kuoromme välttyi tartunnoilta - Mielipide | HS.fi

Kuoromme välttyi tartunnoilta

6.4. 2:00

Helsingin Sanomissa kerrottu (1.4.) vakava koronaviruksen leviäminen kuoroharjoituksissa oli hyvin valitettavaa mutta myös ilmeisen poikkeuksellista kuoropiireissä. Saanen kertoa toisenlaisesta, näkemykseni mukaan paljon tavanomaisemmasta toiminnasta.

Mieskuoro Otaniemen Kaiun 30 laulajaa harjoitteli viime jouluun asti säännöllisesti yhdessä. Tila oli melko suuri halli eli etäisyydet oli helppo pitää. Laulua oli puolisen tuntia kerrallaan, sitten vartti paussia ja ulkoilua samalla kun tila tehokkaasti tuuletettiin. Kaikilla kuorolaisilla oli maskit, johtajalla edessään pleksisermi. Maskien kanssa tottui laulamaan sen puolisen tuntia kerrallaan; ei niin kovin mukavaa mutta ihan mahdollista. Ainuttakaan tartuntaa ei kuoron piirissä todettu.

Nyt sitten harjoitellaan Zoomissa. Ei sekään niin mukavaa ole, mutta ihan mahdollista ja tehokasta valmistautumista siihen, että taas pääsemme kokoontumaan yhteen. Sitä odotellessa.

Tapani Länsiö

säveltäjä, taiteellinen johtaja, Otaniemen Kaiku

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide