Opiskelijat, työelämä on yhteisökeskeistä - Mielipide | HS.fi

Opiskelijat, työelämä on yhteisökeskeistä

6.4. 2:00

Risto Sarvas ja Outi Sivonen kirjoittivat (HS Mielipide 3.4.), että suuri syy opiskelijoiden uupumiseen on mielikuva työelämän yksilökeskeisyydestä. Itseohjautuvuuden sijaan kirjoittajat ehdottivat mentorointia sekä vuorovaikutus- ja dialogitaitojen opettelua.

Yksilökeskeisyyden välttäminen työelämässä ei parane vain yksilöä kehittämällä – näin valutettaisiin vastuu taas yksilölle. Parannuskeinon ei pidä toistaa samaa ajattelumallia kuin mistä ongelma kumpuaa.

Korkeakouluopetuksesta ja työelämän kehittämisestä tuntuu puuttuvan ryhmädynamiikan ilmiöiden tunnistaminen. Se tarkoittaa ryhmän keskinäisiä suhteita, niihin liittyvää voimien ja toimintatapojen sekä ryhmäkulttuurin ja -hengen muodostumista. Vaikka työyhteisön kaikki jäsenet lähetettäisiin yksitellen dialogikoulutukseen, mikään ei muutu, jos ryhmä ei muuta toimintatapojaan. Työyhteisö on ryhmä, ei kokoelma yksilöitä. Siitä syntyy yhteisön voima ja luova potentiaali, jota työelämä kaipaa.

Itseohjautuvuus terminä vahvistaa kuvaa yksilökeskeisyydestä. Tutkimusryhmämme päätyi korvaamaan sen yhteisöohjautuvuudella. Se kuvaa paremmin tämän päivän työelämän pyrkimyksiä.

Perttu Salovaara

dosentti, Helsingin yliopisto, valtiotieteellinen tiedekunta

MODe-tutkimusryhmä (Business Finland)

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide