Annetaan kukkien kukkia pientareilla - Mielipide | HS.fi

Annetaan kukkien kukkia pientareilla

9.4. 2:00

Hyönteiskato uhkaa, mutta Tiehallinto ja teiden piennarten parturoijat odottavat taas kädet syyhyten, että pääsevät ensi juhannuksena leikkaamaan kukat teiden varsilta.

Joka ikinen kesä toistuu sama: parhaaseen kukinta-aikaan pientareet parturoidaan. Tämä ei ole vain turhaa vaan myös vahingollista. Perhoset ja muut hyönteiset katoavat, luonnon monimuotoisuus kärsii ja kauniiden kukkien tilalle tulee ruma yksitoikkoinen sänki.

Kissankellot eivät aiheuta onnettomuuksia. Miksi niitä parturoidaan? Onko syynä vain vanha tapa?Asialle on tehtävä jotain hyvissä ajoin ennen urakkasopimusten kilpailuttamista. Lopetetaan parturointi kukinta-aikaan ja niitetään pientareet vasta elokuun lopussa. Pusikoitumisen ehkäisemiseksi riittää niitto joka toinen tai kolmas vuosi.

Juhani Jääskeläinen

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide