Riskiryhmiä on suojeltava paremmin - Mielipide | HS.fi

Riskiryhmiä on suojeltava paremmin

8.4. 2:00

Omaiseni on Helsingin kotisairaanhoidon asiakas. Hän sairastaa niin vakavaa tautia, ettei häntä ole voitu rokottaa koronavirusta vastaan. Kaikkia hoitajiakaan ei ole rokotettu. Kotiin voi tupsahtaa aina eri työntekijä. Osa työntekijöistä on vuokratyövoimaa.

Kotikäynti voi edellyttää lähikontaktia, esimerkiksi peseytymisessä auttamista. Työntekijöillä on kirurginen maski, mutta ei paremmin suojaavaa FFP2-tason maskia. Koko pandemian ajan pääkaupunkiseudulla on ollut enemmän tartuntoja kuin muualla Suomessa. Nyt jylläävät muuntovirukset.

Miksi rokottamattoman riskiryhmäläisen luo ei lähetetä rokotettua työntekijää, jolla on kunnon maski? Miksi kotisairaanhoidon työntekijöitä ei rokoteta yhtä kattavasti kuin hoivakotien työntekijöitä? ”Noudatamme kaupungin ohjeita”, kertoi kotisairaanhoidon esimies. ”Toimimme kansallisten linjausten mukaisesti”, viestitti toimialasta vastaava apulaispormestari.

Miksi ei toimita tilannekohtaisesti?

Muutosta vaativa omainen

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide