Opettajat ansaitsisivat koronavirusrokotteen - Mielipide | HS.fi

Opettajat ansaitsisivat koronavirusrokotteen

9.4. 2:00

Hallitus on pohtinut koronavirusrajoitusten purkamista. Tämä exit-strategiaan liittyvä suunnitelma sisältää ajatuksen siitä, missä järjestyksessä rajoituksia alettaisiin purkaa. Jos hyvin käy, muiden muassa yleisörajoitukset olisivat loppukesästä enää pelkkä muisto.

Nyt hallitus voisi osoittaa suurta ymmärtämystä erästä keskeistä ammattikuntaa kohtaan, joka on tehnyt pyyteettömästi töitä koko epidemian ajan. Opettajat ansaitsisivat koronavirusrokotteen, koska heistä valtaosa on työskennellyt lähiopetuksessa kaiken pärskimisen keskellä ahtaissa luokkahuoneissa. Onhan EU-maista esimerkiksi Saksa rokottanut opettajia, joten Suomi voisi toimia samoin.

Tämä olisi todellista exit-strategiaa jo siitäkin syystä, että opettajat voisivat näin keskittyä opetukseen ilman pelkoa koronavirukselle altistumisesta tai tartunnoista, jotka ovat valitettavasti olleet arkea tähän saakka monessa suomalaisessa koulussa.

Kai Rantalainen

opinto-ohjaaja, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide