Kuka tarvitsee anniskelua virka-aikana? - Mielipide | HS.fi

Kuka tarvitsee anniskelua virka-aikana?

10.4. 2:00

Hallitus ilmeisesti esittää, että vielä ravintoloiden avaamisen jälkeenkin anniskelu lopetettaisiin klo 17 ja ravintolat suljettaisiin klo 18. Päivätyötä tekevältä normikansalaiselta vietäisiin siis mahdollisuus käydä ravintolassa syömässä illallista töiden jälkeen.

Eikö koko kansantalouden kannalta olisi järkevämpää, että ravintolat olisivat auki lounasajasta illallisaikaan saakka, ilman jatkoja yöhön? Anniskelu voitaisiin tarvittaessa rajoittaa esimerkiksi kello 16–22 väliseksi ajaksi.

Hallituksen esityksessä hämmästyttää erityisesti aamusta alkavan anniskelun suosiminen. Kuka ylipäänsä tarvitsee anniskelua virka-aikana? Hallitushan voi halutessaan säätää vain Eduskunnan kuppilaa koskevat poikkeusmääräykset ja kutsua tarvittaessa myös korkeat virkamiehet sinne kostealle lounaalle.

Elise Helenius

Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide