Kun kuntosalille ei pääse, kotona voi nostella vaikka huonekaluja - Mielipide | HS.fi

Kun kuntosalille ei pääse, kotona voi nostella vaikka huonekaluja

Toistojen määrä ratkaisee, ei paino.

11.4. 2:00

Pekka Palin (HS Mielipide 9.4.) vaati kuntosaleja auki mahdollisimman pian. Hänestä pelkkä liikunta ulkoilmassa ei voi korvata sisäliikuntapaikkoja.

Se on totta, mutta kyllä jokaisella ihmisellä on mahdollisuus harrastaa lihaskuntoharjoittelua myös kotona. Ei siihen tarvita massiivisia laitteita ja irtopainoja. Oma kehon paino riittää.

Koti ei ehkä ole niin inspiroiva paikka kuin kuntosali, mutta tästä ajatuksesta on syytä luopua. On painavia huonekaluja, joita nostella. Toistojen määrä ratkaisee, ei paino.

Jokainen mahtuu olemaan maton päällä selällään ja tekemään vatsalihasliikkeitä, punnerruksia, selkäliikkeitä, kiertoliikkeitä ja jos vaikka mitä. Myös kotikäyttöisiä kuntoiluvälineitä on myynnissä vaikka kuinka. Kauppojen varastot ovat kiitettävällä tavalla näistä välineistä välillä tyhjentyneetkin.

Tekosyitä on olemassa vaikka kuinka paljon, mutta kun alkaa vain tehdä, siitä se kaikki lähtee. Urkkihan sanoi joskus, että kaikki syyt, jotka estävät meitä liikkumasta, ovat tekosyitä.

Hannu Musakka

liikunnanohjaaja, eläkkeellä, Kaavi

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide