Ehkä nastarenkaille tulisi säätää käyttömaksu - Mielipide | HS.fi

Ehkä nastarenkaille tulisi säätää käyttömaksu

12.4. 2:00

Helsinki selvittää, voisiko nastarenkailla ajoa estää osassa kaupunkia (HS Kaupunki 10.4.).

Olen ajanut 15 vuoden ajan kitkarenkailla talviolosuhteissa, niin pääkaupunkiseudulla, Lapissa kuin muuallakin. On selvää, että nastarenkaat pitävät jäisellä tiellä paremmin kuin kitkarenkaat.

Nastarenkaat voi kuitenkin korvata ”kuljettajan nastalla”, joka löytyy jokaisen autoilijan korvien välistä. Tämä tarkoittaa, että kun keli on huono, ajetaan maltilla ja ennakoivasti, niin talvella kuin kesälläkin.

Kitkarenkailla ajettaessa turvallisuus lisääntyy, kun matkavauhtia pudotetaan 10–15 kilometriä tunnissa. Tienpinnat eivät kulu samaan tapaan kuin nastoilla ajettaessa. Samalla polttoaineen kulutus vähenee, ympäristö kiittää ja veroeuroja säästyy.

Ehkä meidän pitäisi säätää nastarenkaiden käyttömaksu. Se edistäisi autoilijoita siirtymään nopeammin ympäristöystävällisempään ajoon. Kitkarenkaat ovat tätä päivää.

Ola Sahlberg

yrittäjä, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide