Hanhet tulisi häätää ulkoilijoiden tieltä - Mielipide | HS.fi

Hanhet tulisi häätää ulkoilijoiden tieltä

17.4. 2:00

Korona-aikana olemme päässeet erilaisiin harrastuksiimme vain vähän tai ei ollenkaan. Ulkoilusta on tullut todella suosittua, ja ulkoilualueet ovat ruuhkautuneet pahasti.

Nyt hanhet tulisi häätää kiireesti ja upeat rantamme ja puistomme palauttaa ihmisten virkistyskäyttöön. Hanhihaitat eivät rajoitu vain nurmialueiden muuttumiseen ruskeiksi raiskioiksi ja ulostepelloiksi, vaan suuret hanhilaumat myös häiritsevät yöunta kovaäänisellä kaakatuksellaan huhtikuusta pitkälle syksyyn. Tämä on merkittävä terveyshaitta.

Häätötoimia on päätetty käynnistää Arabianrannassa, Munkkiniemenrannassa ja Töölössä. Myös Aurinkolahdessa ja Herttoniemenrannassa riittää karkotettavaa. Kaupunki on säästänyt urheilutilojen sulkemisen ansiosta, ja säästöt tulisikin nyt kohdistaa puisto- ja ranta-alueiden käytön palauttamiseen asukkaiden ulkoilu- ja virkistyskäyttöön.

Martta Länsimaa

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide