Helsingin kannattaisi luopua ulkomainoksista kokonaan - Mielipide | HS.fi

Helsingin kannattaisi luopua ulkomainoksista kokonaan

Jättiläismäiset videoseinät lisäävät hermostuneisuutta ja ovat vanhanaikaisia.

17.4. 2:00

Viisitoista helsinkiläistä kaupunginvaltuutettua on tehnyt aloitteen, joka rajoittaisi mainontaa Helsingin kaupungin vuokraamilla ulkomainospaikoilla. Mainontaa halutaan suunnata ympäristöä säästävämpään suuntaan, koska kaupunki on sitoutunut ympäristötalkoisiin.

Ajatus on kannatettava, mutta rajoittaminen tulisi kohdentaa myös niihin mainospaikkoihin, joita vuokraa yksityinen taho. Paljon merkittävämpi aloite ja teko olisi se, että ulkomainonta kielletään kokonaan lukuun ottamatta kauppojen omia merkintöjä.

Ajatellaan hetki kaupunkia, jossa ei olisi lainkaan mainontaa. Kuinka rauhoittavaa se olisi. Helsingille se merkitsisi enemmän turistituloja ja brändiarvon kasvua.

Mainoksista vapaan kaupungin maine olisi maailmanlaajuisesti merkittävä teko.

Koska tiedämme, ettei tällaiseen ole rohkeutta, voidaan ulkomainonnan rajoitukset aloittaa liikkuvasta kuvasta. Jättiläismäiset videoseinät lisäävät hermostuneisuutta ja ovat vanhanaikaisia.

Edelläkävijäkaupungit ovat jo aloittaneet kaupungin rauhoittamissuunnitelmien teon. Tämä ei tarkoita liiketoimintojen vähentämistä vaan omailmeisen, persoonallisen kaupungin liiketoimintojen kasvattamista.

Kaunis ja viehättävä kaupunkiympäristö on turistin paratiisi. Miksi pitäisi matkia Singaporea, Chicagoa, Lontoota tai New Yorkia? Siellä asuvat ihmiset haluavat tulla rauhalliseen, ihmisen mittakaavaiseen Helsinkiin.

Brasilian Sao Paulo on luopunut ulkomainoksista, liikkuvista ja vilkkuvista mainostauluista jo 15 vuotta sitten, ja kokemukset ovat hyvät. Helsingissä mainospaikat voisi täyttää vaikka taiteella.

Matti Remes

kirjailija, Hanko

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide