Parhaat rannat pitää säilyttää avarina alueina - Mielipide | HS.fi

Parhaat rannat pitää säilyttää avarina alueina

18.4. 2:00

Olen Leena Eerolan (HS Mielipide 12.4.) kanssa samaa mieltä siitä, ettei rantoja ja vanhoja ympäristöjä pidä tukkia möhkälemäisillä rakennuksilla vaan säilyttää ne avarina ja viihtyisinä alueina asukkaiden ja turistienkin liikkua. Uusia toimitiloja ei tarvita lisää etätyön yleistyessä, ei ainakaan parhaille rantapaikoille.

Hietalahden nykyinen huoltoasemarakennus ei ole erityisen kaunis. Sen tilalle voisikin rakentaa tyylikkään matalan ravintola- ja kahvilarakennuksen ja ehkä jonkin veneilyä palvelevan tilan. Nykyisessä rakennuksessa toimivan Hampton Bayn terassi on ainoita terasseja, jonne aurinko paistaa myöhään iltaan saakka. Tämä terassimahdollisuus pitää ehdottomasti säilyttää.

Hietalahden allasta ei pidä täyttää, vaan altaan ympärillä pitää olla vapaata tilaa liikkua. Torin laidalle tulevan uuden hotellin asiakkaatkin luultavasti mielellään käväisivät rannan ravintolassa iltapalalla tai lasillisella. Näkymä torilta telakan ja nostureiden suuntaan tulee säilyttää vapaana, se on oleellinen osa maisemaa.

Paula Hellman

alueen asukas, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide