Minuun pistettiin Astra Zenecan rokote, vaikka en olisi sitä halunnut - Mielipide | HS.fi

Minuun pistettiin Astra Zenecan rokote, vaikka en olisi sitä halunnut

Rokotus suoritettiin niin nopeasti, etten ehtinyt reagoida.

21.4. 2:00

Nimimerkki Sairaanhoitaja kirjoitti (HS Mielipide 17.4.), että hänelle tuli järkytyksenä, millaista käytöstä hän oli kohdannut rokottaessaan asiakkaita Astra Zeneca -rokotteella. Minulle taas tuli järkytyksenä, miten meitä 65–69-vuotiaita yritetään salaa pakkorokottaa tuolla rokotteella.

Tampereen Ratinan massarokotuspisteeseen piti jonottaa tunti ulkona heikon aikataulutuksen vuoksi. Sisällä asiakkaiden kirjauspisteessä vallitsi kireä ja sirkusmainen meininki. Kela-korttiini lätkäistiin keltainen tarra. Kun kysyin, mitä se tarkoittaa, minulle vastattiin, että se on rokottajaa varten. Tarkempaa vastausta ei annettu.

Sitten tuli vauhdikas vienti rokotuspisteelle, jossa närkästynyt hoitaja moitti minua, kun en ollut paljastanut olkapäätäni etukäteen. Minulta kysyttiin vain, onko allergioita. Piikki oli jo olkapäässä ennen kuin ehdin kysyä, mikä rokote se on. Vastaus oli Astra Zenenca. Kirosin hoitajalle, että ymmärrätkö mitä teit.

Olin päättänyt monestakin syystä, etten ota Astra Zenecaa, vaan lähden pois, jos se on ainoa vaihtoehto. Nyt tätä mahdollisuutta ei minulle annettu, vaan rokotus suoritettiin niin nopeasti, etten ehtinyt reagoida.

Toimenpiteisiin tarvitaan tietoon perustuva suostumus. Rokotettavalle pitää kertoa, mikä rokote on tarjolla, ja varmistaa, onko hän halukas ottamaan sen. Kohdallani näin ei tapahtunut.

Rokotettavallakin on oikeuksia

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide