Viikon puheenaiheet - Mielipide | HS.fi

Viikon puheenaiheet

25.4. 2:00

1) Supersähläys

Sunnuntaina Euroopan jalkapallossa järähti, kun maanosan suurseurat ilmoittivat perustavansa oman Superliigansa. Hanke olisi merkinnyt eurooppalaisen jalkapallon hajoamista kahtia ja uhkaa perinteisille liigoille.

Kannattajien, yleisen mielipiteen ja poliittisten päättäjien tyrmistys sai nopeasti salaliittolaisilta sisun kaulaan. Ensin hankkeesta vetäytyivät kuusi englantilaisseuraa, pian perässä hipsivät muutkin kapinalliset.

Viikon loppupuoli kuluikin sitten selitysten ja anteeksipyyntöjen merkeissä.

2) Verityö

Maanantaina kahden nuorisoryhmän kahina päättyi traagisesti, kun 16-vuotias nuorukainen puukotti kuoliaaksi 24-vuotiaan miehen Helsingin rautatieasemalla.

Henkirikos oli uusi luku surulliseen listaan alaikäisten viime aikoina tekemiä vakavia väkivallantekoja. Eniten huomiota teoista sai 16-vuotiaan pojan surma Koskelassa. Poliisi on kertonut olevansa huolissaan erityisesti siitä, että yhä useammat nuoret kantavat puukkoa mukanaan. Teräase hankitaan itsepuolustukseksi, mutta kun puukko on, sitä käytetään, surullisin seurauksin.

3) Valoa pimeään

Keskiviikkona Venäjän presidentin Vladimir Putinin puhetta odotettiin hermostuneina, sillä Venäjä oli kerännyt suuren sotilasvoiman Ukrainan rajoille. Jotkut pelkäsivät Putinin saattavan jopa julistaa puheessaan sodan. Niin ei onneksi käynyt, vaan Putin tyytyi normaaleihin uhkauksiin ja varoituksiin. Torstaina Venäjä ilmoitti kyseessä olleen pelkkä sotaharjoitus. Perjantaina kolme viikkoa syömälakossa ollut oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi ilmoitti aloittavansa taas syömisen.

Pelon viikko Venäjällä päättyi siis hiukan valoisampiin tunnelmiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide