Mielenterveysalan ammattilaisten työolot on saatava kuntoon - Mielipide | HS.fi

Mielenterveysalan ammattilaisten työolot on saatava kuntoon

Työssäni mielenterveysyksiköiden työnohjaajana ja psykoterapeuttina kohtaan nääntyneitä sairaanhoitajia, psykiatrian erikoislääkäreitä, sosiaalityöntekijöitä ja psykologeja.

29.4. 2:00

Ihmisillä on paha olla, ja mielenterveyspalvelut ruuhkautuvat ympäri Suomea. Paperilla tyylikkäät hoitopolut eivät useinkaan johda ihmistä muualle kuin seuraavan kyselijän huoneeseen. Nämä prosessit turhauttavat sekä autettavia että auttajia.

Työssäni mielenterveysyksiköiden työnohjaajana ja psykoterapeuttina kohtaan nääntyneitä sairaanhoitajia, psykiatrian erikoislääkäreitä, sosiaalityöntekijöitä ja psykologeja. Osaa heistä heitellään pitkin organisaatiota muka tarpeen mukaan. Osa yrittää pelastautua vaihtamalla työpaikkaa tai hakeutumalla erilaisille vapaille. Tämä kaikki johtaa katkeileviin hoitosuhteisiin.

Turvallinen ja tuttu hoitosuhde on koko psykologisen auttamisen ydin.

Kipeiden ja itsellekin sekavien asioiden jakaminen on mahdollista vain hyväksyvässä, tutussa suhteessa. Nyt liian moni organisaatio toimii niin, etteivät hyvät hoitosuhteet ole mahdollisia.

Mielenterveysalan ammattilaisten työoloihin on alettava kiinnittää erityistä huomiota. Tilanne ei parane sillä, että esimies sanoo nääntyneelle työntekijälle, että tilallesi on kyllä tulijoita. Tulijoita ei enää ole, varsinkaan hyviä.

Hädässä olevien ihmisten auttaminen on joskus hyvin vaikeaa ja kuormittavaa. Itsetuhoisuuden, väkivallan, päihdeongelmien ja syömishäiriöiden hoitaminen vaatii todella paljon osaamista ja kokemusta aivan kuten vaikeat somaattiset sairaudet.

Erityisen kuormittavaa työ on silloin, kun osaamisessa on vielä puutteita, elämänkokemusta vähän ja organisaation tuki puutteellista.

Väitän, että mielenterveysalan työntekijöiden pysyvyyteen eli samalla pysyviin hoitosuhteisiin panostaminen nostaa hoidon laatua niin paljon, että hoitojonotkin lopulta lyhenevät. Keinoja tähän ovat jatkuva ammatillinen koulutus, työryhmien yhdessä ajattelun tukeminen, tiivis työnohjaus ja ennen kaikkea esimiehen ja organisaation napakka tuki.

Anne Paulo-Tuovinen

psykologi, psykoterapeutti, Kuopio

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide