Moni opettaja palaa virkaan kesän ajaksi - Mielipide | HS.fi

Moni opettaja palaa virkaan kesän ajaksi

4.5. 2:00

Antti Koskinen puuttui (HS Mielipide 3.5.) opetusalan ikuiseen häpeänpilkkuun eli sijaisopettajien kesätyöttömyyteen. Hän osoitti syyttävän sormensa niin työnantajan, ammattijärjestönsä kuin kansanedustajienkin suuntaan. Koskinen vaatii perustellusti asiaan korjausta.

Hän ei ottanut kuitenkaan kantaa ongelman yhteen varjopuoleen, joka myös syrjii määräaikaisia ja sijaisopettajia. Erilaisilla perhe- ja muilla vapailla olevat opettajat ilmoittautuvat kesäviikoiksi virkoihinsa, jolloin heidän sijaisensa joutuvat lomautetuiksi tai irtisanotuiksi. Kun varsinainen opetustyö syksyllä alkaa, nämä ”kesäopettajat” ilmoittautuvat taas perhe- ja muille vapaille.

Tähän epäkohtaan ei kuitenkaan voida puuttua, sillä se on Opetusalan ammattijärjestön ja virkaehtosopimusten sementoima saavutettu etu. Löytyisikö opettajanhuoneista näin alkuun solidaarisuutta tämän ongelman poistamiseksi?

Pentti Salin

Kouvola

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide