Saunalahden luonnonsuojelualueen linnuille pitää taata pesimärauha - Mielipide | HS.fi

Saunalahden luonnonsuojelualueen linnuille pitää taata pesimärauha

Sissinuotiot ja kalastus Saunalahden rantakallioilta lintujen pesimäaikana pitäisi saada pysäytettyä.

5.5. 2:00

Länsi-Herttoniemessä sijaitseva Saunalahden luonnonsuojelualue on monien lintujen ja kaupungissa elävien piennisäkkäiden asuinpaikka. Helsingin kaupunki on pystyttänyt Herttoniemen ja Viikin ympäristöön lukuisia tietotauluja luonnossa liikkujien iloksi.

Alueen virkistyskäytön lisääntyminen kuitenkin samalla kuormittaa alueen luontoa, eikä luontoetiketti ole selvästikään kaikille tuttu.

Sissinuotiot ja kalastus Saunalahden rantakallioilta lintujen pesimäaikana pitäisi saada pysäytettyä.

Lumenkaatopaikka luonnonsuojelualueen keskellä on ongelma. Hulevesien raskasmetallipitoisuuksien olettaisi olevan suuria viime talven kaltaisina runsaslumisina talvina, enkä ainakaan itse ole nähnyt mitään toimenpiteitä, joilla ympäröivää luontoa suojeltaisiin niiltä. Sen sijaan esimerkiksi alueen puusto vaikuttaa paljaalla silmällä katsottuna huonokuntoiselta.

Lumenkaatopaikan tontille kerätään vuoden mittaan myös harvennuspuujätettä kaupungin alueelta. Paloturvallisuuden kannalta on varmasti hyvä ratkaisu kasata risut etäälle asutuksesta, jos metsäpalon riski on arvioitu pieneksi. Lumenkaatopaikalla tapahtuva erittäin kovaääninen risujen hakettaminen olisi kuitenkin hyvä kieltää ainakin lintujen pesimäajaksi, ellei hakettamista voida siirtää kokonaan esimerkiksi Viikin jätelaitoksen tontille.

Kaisa Eskola

luokanopettaja, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide