Läheiseni leikkaus peruuntui viime hetkellä - Mielipide | HS.fi

Läheiseni leikkaus peruuntui viime hetkellä

5.5. 2:00

Synnyttäjien ja henkilöstön huoli resurssien niukkuudesta on otettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) vakavasti (HS 30.4.). Valitettavasti potilaille kärsimystä tuottavaa niukkuutta esiintyy muuallakin. Tuore esimerkki koskee ennalta suunniteltua leikkausta.

Läheiseni odotti viikkoja pääsyä leikkaukseen, jossa selviäisi, oliko kasvain pahanlaatuinen vai ei. Niin potilas kuin lähipiirikin jännittivät. Leikkauspäivänä potilas valmisteltiin, pitkä odotus oli päättymässä. Mutta leikkausosaston kynnyksellä odottikin yllätys: ”Emme valitettavasti pystykään leikkaamaan salin puutteen vuoksi. Voitte lähteä kotiin.”

Potilaan ja läheisten ahdistus oli suunnaton. Viikkojen valmistautuminen valui tyhjiin. Uusiksi menevät myös verikokeet ja paasto. Edessä on taas epävarmuuden aika. Tämä ei ole edes harvinaista. Hinnan tästä kaikesta maksavat vakavasti sairaat potilaat läheisineen. Koska heidän hätäänsä kuullaan?

Ahdistunut läheinen

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide