Kehitämme valtion virastojen rekrytointia koko ajan - Mielipide | HS.fi

Kehitämme valtion virastojen rekrytointia koko ajan

Harjoittelu tarjoaa opiskelijalle oivan väylän tutustua valtion työtehtäviin. Virastot tarjoavat vuosittain noin 1 500–1 700 harjoittelupaikkaa.

12.5. 2:00

Nimimerkillä Turhautunut työnhakija (HS Mielipide 26.4.) oli huonoja kokemuksia harjoittelijarekrytoinneista valtion virastoihin. Puutteellinen viestintä valinnan etenemisestä, prosessin hitaus ja huonosti hoidettu videohaastattelu saivat hakijan ymmärrettävästi tuntemaan, ettei häntä arvosteta. Vastaavia kokemuksia oli ollut myös hänen opiskelutovereillaan.

Kirjoittaja kysyi, onko julkisella sektorilla varaa kohdella tulevaisuuden osaajia huonosti. Valtionhallinnolla ei ole, se on selvää. Eikä muullakaan julkisella sektorilla. Haluamme olla hyvä työnantaja, ja rekrytointi on tärkeä osa kokemusta.

Valtiolle.fi on valtion rekrytointikanava. Järjestelmä ohjaa prosessia ja varmistaa kirjoittajan kaipaamat väliaikaviestit hakijoille.

Harjoittelijahaut hoidetaan kuitenkin pääosin korkeakoulujen omissa kanavissa, ilman Valtiolle.fi:tä. Ikävä kyllä tämän hieman kevyemmän tavan vaarana on juuri riittämätön hakijaviestintä. Vastuu hajautuu usealle toimijalle ja haastaa osaamisen, jos rekrytointi ei ole rutiinia. Hakemusten määrä ja valinnan vaatima työpanos saattavat yllättää kiireisen virkamiehen. Videohaastattelukin voi olla uusi ja outo. Näin, vaikka harjoittelijat ovat tärkeitä ja toivottuja työkavereita.

Harjoittelu tarjoaa opiskelijalle oivan väylän tutustua valtion työtehtäviin. Virastot tarjoavat vuosittain noin 1 500–1 700 harjoittelupaikkaa – myös koronapandemian aikana, vaikka muun muassa ohjaus on nyt työläämpää.

Poikkeusoloissakin on onnistuttu: harjoittelijoiden viime kesän virtuaalisessa perehdytysohjelmassa koko työkokemukselle annettujen arvosanojen keskiarvo oli 8,7 (asteikolla 4–10, yli 200 vastaajaa).

Merkitykselliset ja sopivat harjoittelutehtävät sekä hyvä työyhteisö korostuvat palautteissa. Usein opiskelija on voinut hyödyntää opinnoissa saamaansa osaamista ensimmäistä kertaa. Toivottavasti myös kirjoittajan harjoittelu on osoittautunut arvokkaaksi työkokemukseksi.

Kehitämme valtion rekrytointia koko ajan. Säännöllinen ja yhtenäinen hakijaviestintä kuuluu kehittämiskohteisiin. Aiheesta julkaistiin uusi ohje helmikuussa. Vaikutukset eivät näy vielä koko valtionhallinnossa, mutta työ jatkuu. Tämäkin palaute auttaa meitä eteenpäin, joten kiitos siitä.

Marjaana Laine

neuvotteleva virkamies, valtiovarainministeriö, valtionhallinnon kehittämisosasto

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide