Äänestämättä jättäminen ei vähennä solvaavaa kielenkäyttöä - Mielipide | HS.fi

Äänestämättä jättäminen ei vähennä solvaavaa kielenkäyttöä

3.6. 2:00

Henri Heinonen on päättänyt jättää kokonaan äänestämättä, koska varsinkin sosiaalisessa mediassa esiintyy liikaa solvaavaa ja uhkaavaa kielenkäyttöä vaalien yhteydessä (HS Mielipide 1.6.).

Olen samaa mieltä siinä, että some ja internetin anonymiteetti ovat madaltaneet kynnystä kohdella muita ihmisiä epäkunnioittavasti. Tämä on laaja ongelma mutta ei ratkea liittymällä nukkuvien puolueeseen. Pikemminkin kannattaa pyrkiä entistä pontevammin etsimään ne puolueet ja ehdokkaat, jotka pitävät esillä asiallista vuoropuhelua, tutkittua tietoa ja ihmisoikeuksia.

Samaan aikaan jokainen meistä voi omalta osaltaan vaikuttaa yhteiskunnan ilmapiiriin pohtimalla, miten puhuu muista ihmisistä, millaisia viestejä kirjoittaa tai jakaa somessa, ja kuinka paljon hyvää pyrkii näkemään jokapäiväisessä elämässään.

Jari Ylä-Lahti

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide