Julkinen panostus kyberturvallisuuteen on ollut vaatimatonta

Kyberturvallisuus ei synny tai kehity itsestään, vaan siihen pitää panostaa määrätietoisesti kansallisella tasolla sekä luoda olosuhteet, joissa alan osaamisen jatkuva kehittyminen ja kasvu mahdollistuvat.

21.7.2021 2:00

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa kirjoittivat aiheellisesti laajan yhteistyön merkityksestä kyberuhkien torjunnassa (HS Vieraskynä 2.7.).

Aivan viime aikoina olemme saaneet konkreettisesti huomata, kuinka digitaalinen yhteiskunta on yhä haavoittuvampi erilaisia kyberuhkia vastaan, ovat taustalla sitten valtiolliset toimijat tai kyberrikolliset. Tietoturva-ammattilaiset tekevät siksi päivittäin erittäin tärkeää työtä niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla. Toimiva lainsäädäntö ja oikeasuhtaiset toimivaltuudet ovat tärkeitä, mutta lopulta tarvittavat kyvykkyydet syntyvät ja kehittyvät kyberturvallisuusalan yrityksissä. Monet yritykset kantavat siksi nykyisin merkittävää yhteiskuntavastuuta huolehtiessaan arkipäivämme turvallisuudesta ja digitaalisen ympäristömme sujuvasta toiminnasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide