HSL selvittää, millaiset lipputuotteet vastaavat muuttuneisiin tarpeisiin - Mielipide | HS.fi

HSL selvittää, millaiset lipputuotteet vastaavat muuttuneisiin tarpeisiin

HSL:n kausilippu on kätevä myös vapaa-ajan matkoilla.

26.10. 2:00

Susanna Kenetti kaipasi mielipide­kirjoituksessaan (HS 18.10.) Helsingin seudun liikenteen (HSL) lippuvalikoimaan lisää lippuja. Koronavirusaikana lisääntynyt etätyö ja ihmisten muuttuneet liikkumistarpeet ovat haastaneet joukko­liikenteen, ja toiveita uudenlaisista lipuista on esitetty eri yhteyksissä. Tutkimme parhaillaan yhdessä asiakkaiden kanssa, minkälaisilla lipuilla voisimme ratkaista muuttuneita tarpeita.

HSL:n kausilippu vastaa moneen tarpeeseen jo nyt, ja sen hintakin on suhteellisen edullinen, koska jäsenkunnat tukevat kuntalaistensa matkoja kausilipun hinnassa voimakkaasti. Kausilippu tulee kertalippua edullisemmaksi jo silloin, jos tekee vähintään kolme edestakaista matkaa viikossa. Työmatkojen lisäksi kausilipulla on kätevä matkustaa vapaa-ajan matkoilla, jolloin matkoja kertyy helposti useita viikossa.

Olemme käynnistäneet laajan Lipputili­hankkeen, jossa uudistamme matkalippujen maksamista ja käyttämistä tulevien vuosien aikana. Tilipohjaisen järjestelmän käyttöönoton yhteydessä on erinomainen tilaisuus uudistaa lippuvalikoimaa, jotta se vastaa paremmin muuttuneisiin liikkumistarpeisiin.

Vesa Jääskö

tuotepäällikkö, HSL

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide