Elielinaukion arkkitehtuurihanke heikentää keskustan joukkoliikennettä - Mielipide | HS.fi

Elielinaukion arkkitehtuurihanke heikentää keskustan joukkoliikennettä

Elielinaukion bussiliikenne ei nykyisessä mitoituksessa mahdu Kampin terminaaliin, joten Elielinaukion poistaminen johtaisi päätepysäkkien hajauttamiseen keskustan alueella.

27.10.2021 2:00

Elielinaukion arkkitehtuurikilpailussa on valittu finalistikaksikko, ja voittaja valitaan joulukuussa (HS Kaupunki 26.10.). Kumpikaan finaaliehdotuksista ei ota huomioon hankkeen myötä Elielinaukiolta poistuvaa bussiterminaalia.

Kilpailun esittelysivulla uusieliel.fi mainitaan yksiselitteisesti, että alueen kehittämisen lähtökohtana on bussiliikenteen siirtyminen pois aukiolta, muun muassa Kampin terminaaliin. Elielinaukion bussiliikenne ei kuitenkaan nykyisessä mitoituksessa mahdu Kampin terminaaliin, joten Elielinaukion poistaminen johtaisi päätepysäkkien hajauttamiseen keskustan alueella. Uusia nivelbusseja ei voi liikennöidä Kampin terminaalista peruutuslaitureiden vuoksi. Myös linjojen harventaminen saattaisi tulla kysymykseen.

Elielinaukion hanke heikentää joukkoliikenteen palvelun selkeyttä ja laatutasoa selvästi nykyiseen verrattuna. Se myös heikentää ydinkeskustan saavutettavuutta. Myös uusieliel.fi sivustolla mainitaan Rautatieaseman ympäristön roolin seudullisen joukkoliikenteen solmupisteenä vahvenevan entisestään tulevaisuudessa. Hanke ei toteutukseltaan kuitenkaan tue tätä kehitystä.

Miko Saarikivi

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide