Lapseen sijoitettu raha saadaan varmasti takaisin - Mielipide | HS.fi

Lapseen sijoitettu raha saadaan varmasti takaisin

23.11. 2:00

Lasten ja nuorten mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet hälyttävästi. Päiväkodeissa kärsitään henkilöstövajeesta. Näkeekö kukaan yhteyttä näiden kahden ilmiön välillä?

Pienet taaperot eivät juuri vietä arkisin aikaa vanhempiensa kanssa. Siksi se, mitä päiväkodissa tapahtuu, on todella merkittävää. Jos hoitajia ei ole riittävästi, lapsi voi tehdä vahingollisia johtopäätöksiä eri tilanteista. Itsetunto ei kehity hyväksi. Lapsi ei ole pieni aikuinen vaan tarvitsee jatkuvaa tukea kasvulleen.

Se raha, joka panostetaan lapsiin, tulee ihan varmasti takaisin. Ihmettelen mediassa tapahtuvaa väheksyntää, joka kohdistuu kolme vuotta lapsiaan kotona hoitavia kohtaan. Jos kolmen vuoden poissaolo työelämästä saa aikaan sen, että lapsista kasvaa tasapainoisia ja menestyviä, eikö se lopulta ole myös kilahdus valtion kassaan? Sen sijaan henkisesti yksin olevista päiväkotilapsista olisin kyllä todella huolissani. Mielenterveyspalvelut ja mahdollinen syrjäytyminen tulevat paljon kalliimmiksi kuin sijoittaminen hyvään lastenhoitoon.

Minna Karjalainen

Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide