Helsinki Mission vapaaehtoiset antavat kärsivällistä digineuvontaa ikäihmisen kotona - Mielipide | HS.fi

Helsinki Mission vapaaehtoiset antavat kärsivällistä digineuvontaa ikäihmisen kotona

Kotona voi opetella kaikessa rauhassa omilla laitteilla tutussa ympäristössä ja harjoitella riittävän monta kertaa.

20.11. 2:00

Eläkeläinen Hilkka Syväniemi kuvasi (HS Mielipide 31.10.) ikäihmisten tarvetta helposti saavutettavaan ja ikäihmisten tarpeet huomioivaan henkilökohtaiseen digineuvontaan. Kasvavat verkkopalvelut haastavat ikäihmisen arjen – vaikka olisi tahtoa pysyä digikelkassa, puuttuu taitoa.

Helsinki Missio on tarjonnut vuosien ajan vapaaehtoisten toteuttamaa suosittua digineuvontaa seniorin oman kodin rauhassa. Kotona voi opetella kaikessa rauhassa omilla laitteilla tutussa ympäristössä ja harjoitella riittävän monta kertaa. Vapaaehtoinen auttaa esimerkiksi älylaitteiden käytössä, televisiokanavien virittämisessä sekä opastaa internetin ja sähköpostin saloihin.

Digineuvonnalle on kasvavaa kysyntää, ja yhteistyötä tehdään Helsingin kaupungin, muiden järjestöjen sekä yritysten kanssa digineuvontaan liittyvässä palveluohjauksessa ja neuvonnan toteutuksessa.

Matalan kynnyksen neuvontaa antavat koulutetut ja kärsivälliset vapaaehtoiset, joiden kanssa voi keskustella myös muista asioista leppoisasti. Digiavun saajista useat ovat yksinäisiä ja auttaessamme digiasioissa tulemme lievittäneeksi myös koettua yksinäisyyttä. Kotona annettava tuki vahvistaa myös arjessa selviämistä.

Digitaidot kuuluvat kaikille. Kannustammekin senioreita hakeutumaan palvelun piiriin jättämällä Helsinki Mission sivujen tai yhteydenottopuhelimen kautta digineuvontapyynnön. Koulutamme jatkuvasti lisää vapaaehtoisia toimintaan – tervetuloa myös auttamaan!

Kari Lankinen

vapaaehtois- ja yhteisötoiminnan päällikkö

Sirpa Hirvonen

vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

Helsinki Missio

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide