Miltä uupuneesta opiskelijasta tuntuu? - Mielipide | HS.fi

Miltä uupuneesta opiskelijasta tuntuu?

Opiskelijat tarvitsevat tukeamme nyt enemmän kuin koskaan.

19.11.2021 2:00

Miltähän koronavirustilanteen uuvuttamasta opiskelijasta tuntuu lukea esimerkiksi juttua yli 500 opintopistettä vuodessa takoneesta opiskelijasta (HS 8.11.)? Omat opinnot ovat voineet jopa keskeytyä. Jos on neurokirjolla, etäaika on voinut olla vielä erityisen haasteellinen. Motivaatio ja voimavarat ovat monilla ihan lopussa.

Moni sukulainen ja kaveri saattaa soitella ja hauskuuttaan kysyä, mikset ole vielä maisteri, kun on jutun lukenut. Se ei varmasti tunnu mukavalta. Toivoisin, ettemme liikaa keskittyisi äärimmäisiä suorituksia tekeviin yksilöihin. Se antaa hyvin vääristyneen kuvan opiskelijoiden korona-arjesta.

Opiskelijat tarvitsevat tukeamme nyt enemmän kuin koskaan. Meidän ei pidä vaatia heiltä mahdottomia vaan laskea suorittamisen rima omien voimien tasolle. Se riittää. Sinä riität.

Atte Rimppi

hankekoordinaattori, Takaisin opintoihin -hanke, Nyyti ry

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide