Tuntui oudolta, kun postimies ei soittanutkaan ovikelloa vaan koputti - Mielipide | HS.fi

Tuntui oudolta, kun postimies ei soittanutkaan ovikelloa vaan koputti

14.11.2021 2:00

Pari päivää sitten Posti toimitti kotiimme paketin. Vaikka ovellamme on toimiva ovikello, työntekijä koputti. Vaikutelma oli vähän outo, kuin kansanlaulussa Marjaanan ovelle kolkuttavasta haamusta, mutta en tullut kysyneeksi syytä poikkeukselliseen menettelyyn.

Asia selvisi, kun vaimoni muutaman päivän kuluttua valitsi Postin sovelluksesta lähetyksen toimitusajankohtaa. Sinne oli ilmestynyt lisää valikoimaa: nyt voi valita, soitetaanko ovikelloa vai koputetaanko.

Olen toistuvasti pannut merkille, että Postin työntekijät soittavat ovikelloa tavattoman varovaisesti, joskus se on ollut vähällä jäädä kuulematta. Onko suomalaisista tullut korona-aikana niin hermoheikkoja, etteivät jotkut kestä enää normaalia ovikellon ääntä? Ja pitääkö Postin työntekijöidensä työturvallisuuden takia antaa asiakkaille tällaisia vaihtoehtoja? Samalla toimiva sovellus muuttuu yhä monimutkaisemmaksi käyttää.

Mielestäni Postin työntekijöillä on tarpeeksi tekemistä työssään. On kohtuutonta, jos heidän asiakkaiden lähetyksiä toimittaessaan pitää vielä tarkistaa jostain sovelluksesta, voiko soittaa ovikelloa vai pitääkö koputtaa.

Ovikellorajoitteiset voivat vaihtaa oveensa kolkuttimen.

Kalevi Kauppi

Rauma

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide