Hoitajapulaan on yksinkertainen ratkaisu - Mielipide | HS.fi

Hoitajapulaan on yksinkertainen ratkaisu

17.11.2021 2:00 | Päivitetty 17.11.2021 6:29

Komitea jos toinenkin pohtii erilaisia keinoja sairaaloiden hoitohenkilöstövajeen korjaamiseksi. Yksi esittämätön keino on olemassa ja se on todennäköisesti tehokkain.

Eläkeikään ehtineiden tulisi voida jatkaa työuraansa nollaveroprosentilla. Eli koko palkka puhtaana käteen. Terveydenhuoltoalalla on paljon ammattilaisia heikolla palkalla. Heistä moni kuitenkin pitää työstään. Jos esimerkiksi sairaanhoitajalle annettaisiin kahden vuoden jatkopesti ilman verotusta eläkeiän saavuttamisen jälkeen, niin aika moni harkitsisi uran jatkamista ja tämän pienen lisätienestin vastaanottamista.

Todennäköisesti tällaista järjestelyä ei hyväksytä tasapuolisuuteen vedoten. Mutta kun joku maksaa neljäkymmentä vuotta veroja, niin sen pitäisi riittää. Muutama lisävuosi muita paremmalla palkalla ei pitäisi olla ongelma.

Matti Remes

kirjailija, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide