Tasapuolisuutta toisen asteen koulutukseen - Mielipide | HS.fi

Tasapuolisuutta toisen asteen koulutukseen

Toisilta vaaditaan liikaa ja toisilta ehkäpä liian vähän.

21.11. 2:00

Viime aikoina on kirjoitettu sekä lehdissä, että tällä mielipidepalstalla paljon lukiolaisten suuresta työtaakasta ja jaksamisesta. Muun toisen asteen koulutuksen osalta tilanne tuntuu olevan aivan päinvastainen.

Oma lapseni opiskelee toista vuotta merkonomiksi pääkaupunkiseudulla ja häntä ei todellakaan opiskelun määrä stressaa. Tässä jaksossa koulua on kolme tuntia päivässä ja tunnit alkavat myöhään iltapäivällä. Läksyjä ei tule, sillä kaikki tehtävät tehdään tunneilla.

Merkonomiksi opiskelevalla vähäinen tuntimäärä ei mielestäni ole suuri ongelma, sillä kaupallisella alalla työnteko opitaan töissä. Mahdollisuus jatko-opintoihin on myös olemassa. Käytännönläheisempiin ammatteihin opiskelevien huono valmiustaso tehdä töitä on kuitenkin jo tunnistettu ongelma.

Oman lapseni osalta olen tyytyväinen siitä, että hän on löytänyt oman alansa, suhtautuu myönteisesti kouluun ja on löytänyt hyvät työssäoppimispaikat. Ja hän todellakin ehtii saada tarpeeksi unta, jota teinin aivot tarvitsevat.

Miten löytyisi tasapaino toiselle asteelle? Toisilta vaaditaan liikaa ja toisilta ehkäpä liian vähän.

Stressittömän teinin äiti

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide