Hyvän työnantajan maine pitää ansaita - Mielipide | HS.fi

Hyvän työnantajan maine pitää ansaita

Sote-alalla puskaradion ääni on kirkas ja kuuluva.

23.11. 2:00

Kuntapäättäjille suunnatussa, 18. marraskuuta julkaistussa Kevan kyselyssä kartoitettiin kuntapäättäjien näkemyksiä siitä, mikä tekee kunnasta houkuttelevan työnantajan.

Kirkkaasti muista erottuvaan kärkikolmikkoon pääsi kunnan maine työnantajana. Häviölle jäivät muun muassa kilpailukykyinen palkkaus ja kilpailevia kuntia paremmat työehdot, esimerkiksi lomat ja vapaat.

Olen kuntapäättäjien kanssa samaa mieltä: kunnan maine työnantajana on tärkeä houkuttelevuutta lisäävä seikka. Sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla puskaradion ääni on kirkas ja kuuluva ja sen kantama pitkä.

Sen sijaan, että kunnat alkaisivat hartiavoimin tehdä töitä maineeseen vaikuttavien epäkohtien korjaamiseksi, moni tyytyy vain kiillottelemaan julkisuuskuvaa. Sote-alan puskaradion kuuluvuusalueella olevia ei kuitenkaan hämätä.

Maine on nimittäin ansaittava, jos ei haluta joutua ojasta allikkoon. Mikään ei ole niin katkeraa kuin pettymys, jos työntekijälle luvataan loistavaa työpaikkaa ja todellisuus onkin päinvastainen.

Ansaittu hyvä maine kuitenkin leviää: olemme kyllä innokkaita kehumaan työnantajia, jotka ansaitsevat kehumme. Kehuja sekä mainetta ja kunniaa voi kunnalleen ansaita muun muassa kilpailukykyisellä palkkauksella, kohtuullisella työmäärällä, työhyvinvointiin panostamisella ja laadukkaalla johtamisella – sekä työntekijöitä aidosti kuuntelemalla.

Anni Pihlaja

sosiaalityöntekijä, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide