Luvaton pysäköinti on taloyhtiöille iso ongelma - Mielipide | HS.fi

Luvaton pysäköinti on taloyhtiöille iso ongelma

Yksityisen pysäköinninvalvonnan poistaminen pahentaisi taloyhtiöiden pysäköintiongelmia.

24.11. 2:00

Eduskunnan lakivaliokunta haluaa selvittää, voitaisiinko pysäköinninvalvontaa koskevaa lakia muuttaa niin, etteivät yksityiset pysäköinninvalvontayritykset voisi enää määrätä pysäköintisakkoja (HS 21.11.). Muutos pahentaisi entisestään pysäköintiongelmaa, josta monet taloyhtiöt etenkin kaupunkiseuduilla jo nykyisinkin kärsivät.

Viime vuonna voimaan tullut uusi tieliikennelaki ei sisällä säännöstä, jonka mukaan pysäköinti yksityisellä alueella olisi kiellettyä ilman maanomistajan tai -haltijan lupaa. Säännöksen puuttumisen vuoksi yksityiset alueet, kuten taloyhtiön piha-alueet, jäivät kunnallisen pysäköinninvalvonnan ulkopuolelle.

Keskeisillä paikoilla sijaitsevien taloyhtiöiden tilanne on muodostunut erittäin vaikeaksi, kun taloyhtiö ei pysty ongelmatilanteissa kääntymään kunnallisen pysäköinninvalvonnan puoleen. Monet taloyhtiöt ovat etsineet helpotusta tilanteeseen turvautumalla yksityiseen pysäköinninvalvontaan. Jos yksityisen pysäköinninvalvonnan toimintaa rajoitetaan vireillä olevalla lakialoitteella, taloyhtiöt menettävät viimeisenkin keinonsa suitsia luvatonta pysäköintiä omalla pihallaan.

Kristel Pynnönen

apulaispäälakimies

Kiinteistöliitto

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide