Vammaisten kuljetukset on saatava kuntoon - Mielipide | HS.fi

Vammaisten kuljetukset on saatava kuntoon

Lupaukset sujuvasta palvelusta eivät ole toteutuneet.

7.12.2021 2:00

Länsi-Uudenmaan kulkukeskuksen myötä luvattiin ”sujuvaa ja turvallista kuljetuspalvelua vanhuksille ja vammaisille, vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä”. Korjauksia tehtäisiin sitä mukaa kun niitä ilmenee. Lupaukset eivät ole toteutuneet.

Kulkukeskus aloitti toimintansa Espoossa 2.2.2021. Vakavia ongelmia on muun muassa puhelujen pitkissä vastausajoissa, vastaamatta jättämisissä ja taksien saatavuudessa – erityisesti tarpeita vastaavan auton saatavuudessa. Käyttäjien valitukset ovat kaikuneet kuuroille korville. Vammaisneuvoston vaatimuksistakaan ei ole välitetty.

Vammaisneuvoston viimeisimmässä kannanotossa kerrotaan, että korjauslupauksia Kulkukeskuksen ongelmiin on saatu kuukaudesta toiseen. Korjaukset eivät kuitenkaan ole olleet riittäviä, ja ongelmat ovat vain kasvaneet. Poliitikkojakaan ei ole kuunneltu.

Yli puolet Espoon valtuustosta vaati Karin Cederlöfin valtuustoaloitteessa kuljetuspalvelujen korjaamista. Viranhaltijat antoivat vastauksessaan tapansa mukaan todellisuutta kauniimman kuvan. Sen seurauksena hyvinvoinnin ja terveyden lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle ja valtuustolle asian merkitsemistä loppuun käsitellyksi. Ei siis konkreettisia toimenpiteitä. Tämä ei tiedä hyvää muille Länsi-Uudenmaan vammaisille ja vanhuksille. He saanevat soten myötä Espoo-vetoisen kuljetuspalvelun.

Jääkö asia tähän? Jos ongelmien sallitaan jatkua, mitä teemme poliitikoilla, jotka antavat valtansa viranhaltijoille?

Mia Lohman

kuljetuspalvelukäyttäjän omainen, Vihti

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide