Koronapassi myös paluumuuttajille - Mielipide | HS.fi

Koronapassi myös paluumuuttajille

Meidät on rokotettu Yhdysvalloissa, mutta emme saa koronapassia Suomessa. Tilanne asettaa meidät todella epäreiluun asemaan.

25.11. 2:00 | Päivitetty 25.11. 8:08

Haluaisin tuoda esille koronapassiongelman, joka koskee erityisesti Suomeen paluumuuttaneita Suomen kansalaisia.

Perheemme palasi kesällä pysyvästi Suomeen ulkomaankomennuksen jälkeen Yhdysvalloista, jossa koko nelihenkinen perheemme on rokotettu kahdesti. Emme kuitenkaan voi saada koronapassia. Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat päättäneet, että ne eivät siirrä rokotuksiamme Kanta-järjestelmään. Sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kumpikin suosittavat, että sairaanhoitopiirit tämän tekisivät, mutta pääkaupunkiseudun kunnat eivät tähän suostu.

Koko ajan lisääntyvät koronapassivaatimukset ovat itsessään erittäin hyvä asia, mutta tilanne asettaa meidät todella epäreiluun asemaan. Olemme vastuuntuntoisesti hankkineet rokotukset, mutta nyt meidät rinnastetaan käytännössä rokottamattomiin. Koronapassia vaativat paikat eivät myöskään kelpuuta meidän yhdysvaltalaista rokotuskorttiamme, koska siitä puuttuu EU:n qr-koodi.

Ironisinta tässä lienee se, että kyseisellä rokotuskortilla pääsee lentokentällä maan rajojen sisälle, mutta ei ravintolaan. Toivottavasti asiaan tulee nopeasti ratkaisu!

Paluumuuttaja

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide