Ehkä ivattu Krista Kiuru olikin oikeassa - Mielipide | HS.fi

Ehkä ivattu Krista Kiuru olikin oikeassa

26.11. 2:00

Ilta-Sanomat toteaa, että koronaviruksen vastaisessa taistelussa joulua kohti lähdetään synkissä tunnelmissa.

”Monille pääkaupunkiseudun ja Varsinais-Suomen tiistaina kiristyneet koronarajoitukset olivat herätys. Vaara ei sittenkään ole vielä ohi. Virus kiusaa aina vain.”

”Asiantuntijoiden mukaan lähiviikot voivat olla kriittisiä. Tehohoito-osastot täyttyvät vauhdilla, joka uhkaa sairaanhoidon kestävyyttä. Toimet ovat välttämättömiä.”

”Hetki ei voisi olla ikävämpi. Työpaikoilla ehdittiin muutama viikko totutella jälleen lähitöihin. Se jäikin sitten lyhyeksi kokeiluksi. Vaikuttaa yhä enemmän siltä, että etätyö on tullut jäädäkseen pandemian jälkeenkin.”

”Pandemian aikana kärsinyt ravintola-ala toivoi joulunalusviikoista suurta piristystä. Se saattaa jäädä tulematta, kun pikkujouluja perutaan ja leikataan.”

”Mutta näinhän on menty koko pandemia-aika. Terveyttä ja taloutta punnitaan vastakkain. Lopulta punnukset kallistuvat terveyden puolelle.”

”Arviovirheitä on tehty joka tasolla, myös kaikkein ylimmällä. Alkusyksystä pääministeri Sanna Marin (sd) puhui, kuinka nyt saa ’mennä, kokea ja tehdä’. Tarkoitus oli hyvä, mutta viesti ennenaikainen. Optimismi ei aina ole vain hyväksi.”

”Hallituksessa tiukkoja rajoituksia puolustanut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) jäi syksyllä yksin. Nyt näyttää siltä, että ivankin kohteeksi joutunut Kiuru oli oikeassa.”

”Koronaviruksen torjunnassa palataan taas kohti alkuruutua. Vastuuta pallotellaan jälleen hallituksen ja alueiden kesken. Pandemian hoidossa alun jämäkkyyttä on ikävä.”

Hufvudstadsbladet kirjoittaa, että ärtymys ja suoranainen raivo rokottamattomia kohtaan kasvaa.

”Se on ymmärrettävää ja inhimillistä, mutta myös ongelmallista.”

”Nyt joudutaan hankalasti tasapainottelemaan rokotetun enemmistön ja eri syistä rokottamattoman vähemmistön välillä. Ei ole hyvä leimata ihmisiä, se voi vain vaikeuttaa ongelmaa. Tarvitsemme vähemmän polarisaatiota, emme enemmän.”

”Koronapassin laajempi käyttö antaisi joka tapauksessa rokotetuille enemmän liikkumatilaa. Se voi tuntua rokottamattomista syrjivältä, mutta se hinta on maksettava siitä, että yhteiskunta voidaan pitää niin avoimena kuin mahdollista.”

”Vähintä mitä ravintoloilta, joiden toimialajärjestö Mara aktiivisesti ja suorastaan aggressiivisesti vastustanut kaikkia rajoituksia, voidaan odottaa, on se, että ne tarkistavat koronapassit asiakkaiden saapuessa eikä vasta tietyllä kellonlyömällä lähempänä keskiyötä.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide