Miten kierrekorkillisen jogurttitölkin saa tyhjäksi? - Mielipide | HS.fi

Miten kierrekorkillisen jogurttitölkin saa tyhjäksi?

27.11.2021 2:00

On ihan hyvä, miten pakkaukset tehdään nykyään yhä kevyemmiksi (HS Tiede 25.11.). Mutta miten saada pakkausten suunnittelijoille viesti, että pakkaukset pitää myös saada tyhjiksi? Ylipakkaamistakin tulisi välttää (esimerkkinä lähestulkoon peltipurkissa olevat sipsit).

Ketsuppi- ja sinappitölkit pitää muotilla sellaisiksi, että ne voidaan säilyttää ylösalaisin, jotta kaikki maksettu aine saadaan vaivatta käyttöön. Ulostuloaukon tulisi olla suppilon muotoinen, jotta kaikki aine tulee vaivatta ulos eikä jää kuivumaan paketin seiniin. Kosmetiikkatuotteissa on sama ongelma. Hammastahnatuubit pitää suunnitella niin, että se, joka ei osaa puristaa tuubin pohjasta, ei tahnaa ottaessaan vetäisisi ilmaa tuubiin, jolloin toisille tulee tyhjentämisongelma.

Mutta miten kierrekorkillisen jogurttitölkin saa tyhjäksi? Minä en saa. Siksi en enää koskaan suostu ostamaan tällaiseen tölkkiin pakattua jogurttia.

Hannu Kemppainen

Kajaani

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide