Liian moni ajaa valoitta liikenteessä - Mielipide | HS.fi

Liian moni ajaa valoitta liikenteessä

27.11.2021 2:00

Olen tänä syksynä ihmetellyt, miten moni ajaa autolla valot pimeänä. Olen havainnut tällaisia tapauksia lähes joka päivä liikkuessani ulkona aamuisin ja iltaisin. Mielestäni valoitta ajaminen on lisääntynyt.

Uudemmissa autoissa on automatiikkaa, joka kontrolloi valoja, mutta eikö se toimi kunnolla? Vai jäävätkö ajovalot vahingossa pois päältä, jos niiden jostain syystä täytyy olla pois käytöstä valoisampaan aikaan? Vai onko valot jätetty pois tarkoituksella?

Havaintojeni mukaan valoitta on liikenteessä kaikenlaisia autoja: uusia ja vanhoja, kalliita ja edullisia, tuunattuja ja puunattuja.

Kahden pienen koululaisen isänä minua ahdistaa. Vaikka ripustan lapseni täyteen heijastimia, ne eivät näy kuljettajalle, joka ei käytä valoja. Täytyykin ripustaa lapsiin välkkyviä valoja.

Juha Palenius

Espoo

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide