Ole messissä, ota rokote - Mielipide | HS.fi

Ole messissä, ota rokote

30.11.2021 2:00

Terveysviranomaiset ja päättäjät ovat jo pitkään olleet yksimielisiä: rokotekattavuus on tie ulos pandemiasta. Tavoitteen saavuttamisessa kuitenkin yskähdellään. Onko sitten tehty riittävästi? Millä konstilla leijonanosa kansasta saataisiin piikille? Onko hallitukselle ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle juolahtanut mieleen kääntyä mainostoimistojen puoleen?

Keväällä 2020 nähtiin televisiossa yleishyödyllisiä tietoiskuja käsienpesun ja turvavälien nimissä. Nyt olisi rokotekampanjan aika. Parhaillaan saamme kyllä nähdä eturivin urheilutähtien antavan kasvonsa heijastimen käytölle ja henkilöpapereiden tarkastamiselle kassalla. ”Ole koutsi, älä pelikaveri”, sanoi taannoin leijonakoutsi Jukka Jalonen. Eipä tehnyt monenkaan enää mieli ostaa viinaa alaikäiselle kaverille.

Olen aivan varma, että kulttuurin ja urheilun piiristä löytyisi raskaan sarjan nimiä jonoksi asti mainostamaan koronarokotuksia. Minulla on kampanjalle slogankin valmiina: ”Ole messissä, ota rokote!”

Jaakko Aarniala

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide