Mäkihyppy lajina kaipaa piristystä - Mielipide | HS.fi

Mäkihyppy lajina kaipaa piristystä

1.12.2021 2:00

Ilkka Lähteenmäki ehdotti (HS Mielipide 27.11.), että joukkuevoimistelussa voitaisiin ottaa mallia mäkihypystä lajin oikeudenmukaisuuden parantamiseksi.

Mielestäni joukkuevoimistelulla olisi vastaavasti myös paljon annettavaa mäkihypylle. Ehkäpä myös hyppyrimäessä voitaisiin jatkossa arvostella tarkemmin hypyn kokonaisuutta, siis niin sen teknistä, taiteellista kuin suorituksellistakin ulottuvuutta. Kuinka olisi Suomen mäkihyppymaajoukkueen tulkinta vaikkapa Kalevalasta näin Minettien innoittamana? Sehän nostaisi mäkihypyn lajina aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Joukkuevoimistelussa paneelien ylimmät ja alimmat tuomaripisteet on poistettu ennen lopullisen pistemäärän laskua jo sitten ensimmäisten SM-kisojen 1991. Lukumateriaaliksi asiasta kiinnostuneille suosittelen esimerkiksi Ella Launosen pro gradu -tutkielmaa (2020) joukkuevoimistelun eriytymisestä omaksi lajikseen.

Suvituuli Wallendahr

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide