Tietomurron uhreille on tarjolla apua - Mielipide | HS.fi

Tietomurron uhreille on tarjolla apua

1.12.2021 2:00

Päivi Mononen-Mikkilä kirjoitti (HS Mielipide 30.11.), että Vastaamo-tietomurron uhrit on jätetty yksin nuolemaan haavojaan.

Myös Rikosuhripäivystyksen kokemuksen mukaan tietomurtojen uhrit joutuvat itse selvittämään paljon kysymyksiä ja tekemään suojaustoimenpiteitä. Poikkeuksellisen monimutkaisen Vastaamo-tapauksen asianomistajille on koottu riku.fi-sivuille laaja tietopaketti toimenpiteistä ja niiden mahdollisista seurauksista, mutta viime kädessä uhri joutuu kuitenkin itse toimimaan aktiivisesti, eivätkä median kautta tulevat tiedot muuttuvista tilanteista valitettavasti tavoita kaikkia.

Tietomurtorikosten uhrit voivat saada käytännön neuvoja ja henkistä tukea Rikosuhripäivystyksestä. Tällä hetkellä neuvomme Vastaamo-tietomurron uhriksi joutuneita asiakkaita etenkin poliisin sähköisen kuulemislomakkeen käytössä.

Lauri Hovi

viestintäpäällikkö, Rikosuhripäivystys

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide