Puurakentaminen on erittäin hiilitehokasta - Mielipide | HS.fi

Puurakentaminen on erittäin hiilitehokasta

Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys ovat iso haaste koko suomalaiselle rakennusteollisuudelle.

2.12.2021 2:00

Helsingin Sanomien jutussa ”Moni uusi puutalo tuhlaa energiaa” (30.11.) väitettiin useimpien nykysäädösten mukaan rakennettujen massiivipuutalojen olevan energiasyöppöjä. Rakennusteollisuuden teettämä selvitys massiivipuukerrostalojen lämmityskustannuksista voidaan hyvin helposti kyseenalaistaa ja osoittaa vääräksi. Selvitystä voisi luonnehtia jopa tarkoitushakuiseksi hätähuudoksi.

Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys ovat iso haaste koko suomalaiselle rakennusteollisuudelle. Ilmasto lämpenee ja meidän on muututtava, halusimmepa sitä tai emme. Kehitystä vauhdittamaan on sovittu laajasti tavoitteita, jotka myös lainsäädännöllisesti pakottavat yrityksiä etsimään ilmastoneutraaleja tapoja rakentaa.

Asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi kaikkia materiaaleja tarvitaan ympäristötehokkaaseen rakentamiseen. Puurakentaminen on erittäin hiilitehokasta. Tarkoitushakuisten nostojen sijaan tarvitaan rakentamisen kokonaisuuden analysointia ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Puurakentaminen tarjoaa yhden vaikuttavimmista ja tehokkaimmista keinoista tässä työkalupakissa.

Keskittyisinkin etsimään uusia ympäristöystävällisempiä tapoja rakentaa. Asettaisin asumisviihtyvyyden, laadun sekä vastuullisuuden keskiöön ja etsisin laajasti uusia yhteistyökumppaneita. Puutuoteteollisuus ja puurakentajat ovat valmiita vastuulliseen ja kestävään yhteistyöhön, toivottavasti mukana on koko rakentamisen kenttä.

Matti Mikkola

toimitusjohtaja

Puutuoteteollisuus ry

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide