Istuin jo tuolissa hiha ylös vedettynä, kun hoitaja sanoi ettei voi rokottaa minua - Mielipide | HS.fi

Istuin jo tuolissa hiha ylös vedettynä, kun hoitaja sanoi ettei voi rokottaa minua

Järjestelmä hyväksyi varaukseni kolmanteen rokotukseen. Riskiryhmäläisenä minua hämmentää, miksen olisi voinut saada rokotetta, koska olin kuitenkin paikalla.

2.12.2021 14:00

Kuulun koronaviruksen kannalta riskiryhmään, ja siksi uutiset omikronvariantin leviämisestä saivat minut varaamaan ajan kolmanteen koronarokotukseen heti, kun ajanvaraus avautui Helsingissä. Varasin ajan rokotukseen tammikuun alkuun, kun heinäkuun alussa viimeksi ottamastani rokotteesta olisi kulunut kuusi kuukautta.

Mediassa alkoi kuitenkin vilahdella uutisia siitä, että viisikin kuukautta riittäisi edellisestä rokotteesta ennen kolmannen antamista. Uteliaana kävin katsomassa, voisinko aikaistaa rokoteaikaani. Kyllä vain. Sain vaihdettua ajan päivälle, jolloin tulisi tasan viisi kuukautta edellisestä rokotuksesta. Järjestelmä hyväksyi varaukseni, ja jäin odottamaan aikaani.

Saavuin oikeana päivänä Jätkäsaaren rokotuspisteeseen, näytin henkilöllisyystodistukseni ilmoittautumispisteessä ja minut ohjattiin odottamaan odotusalueelle. Edelleenkään ei mitään ongelmia, prosessi sujui samaan tapaan kuin kahdella edelliselläkin kerralla. Puoli tuntia odoteltuani nimeni huudettiin ja minut ohjattiin rokottavan hoitajan luo.

Istuin jo tuolissa hiha ylös vedettynä, kun hoitaja kertoi, ettei voi rokottaa minua, koska edellisestä rokotuksestani ei ole kulunut tasan kuutta kuukautta. Tämä ei tullut ilmi ajanvarausta muuttaessani, eikä edes ilmoittautumispisteessä. Tunsin oloni hämmentyneeksi, mutta en alkanut kiistellä asiasta vaan lähdin rokottamatta pois.

Nyt jälkeenpäin minua kuitenkin hämmentää, miksen olisi voinut saada rokotetta, koska olin kuitenkin paikalla, ja riskiryhmään kuulumiseni perusteella myös oikeutettu rokotteeseen. Olin paikalla vain kuukauden liian aikaisin.

Ymmärrän, että järjestelmässä on selvästikin vika, koska se antoi minun vaihtaa aikaa aikaisemmaksi. Tuntuu kuitenkin oudolta, että samaan aikaan kun media rummuttaa rokotusten tärkeyttä, ja myös sitä, kuinka rokoteannoksia riittää kaikille halukkaille, minut käännytetään pois.

Koronarokotuksen ottaminen on vastuullinen teko ja helpoin tie pois pandemiasta. Ei tehdä rokotuksen ottamisesta liian byrokraattista.

Jenni Järvinen

Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide