Marin olisi voinut mennä ja kokea vähemmänkin - Mielipide | HS.fi

Marin olisi voinut mennä ja kokea vähemmänkin

8.12.2021 2:00

Ilta-Sanomat kirjoittaa, että koronavirukselle altistuneen pääministeri Sanna Marinin (sd) yökerhovierailu johti noloon tapahtumaketjuun.

”Koronavirukselle altistumista koskeneet ohjeet ovat vaihdelleet. Ne ovat sekavia kansalaisille. Ne tuntuvat olevan sitä myös pääministerille.”

”Ensinnäkin tapahtumaketju herättää vakavia kysymyksiä valtioneuvoston viestintäkäytännöistä. – – Kyse voi olla väärinkäsityksistä ja onnettomista sattumista, mutta eivät toimintatavat silti saisi näin heppoisia olla.”

”Toiseksi pääministeri on pääministeri 24 tuntia vuorokaudessa. Se ei tarkoita, että hänellä ei saisi olla vapaa-aikaa. Mutta vapaa-ajallakin harkinnan pitäisi pelata paremmin kuin rivikansalaisilta vaaditaan.”

”Pandemian alkuvaiheessa vakavailmeinen pääministeri sai kansalaiset uskomaan kuinka vakavasta taudista on kyse. Hänen esiintymiseensä uskottiin ja sitä kiitettiin.”

”Sittemmin on tapahtunut paljon. Viime kesänä uskottiin rokotusten jo kohta taltuttavan viruksen. Silloin Marin antoi ymmärtää, että ’nyt saa mennä, kokea ja tehdä’.”

”Lauantaina hän otti ohjeensa hiukan liian tosissaan. Vähempikin kokeminen Helsingin yössä olisi ehkä riittänyt.”

Iltalehti kyseenalaistaa Marinin lauantaisen toiminnan.

”Pääministeri sukelsi Helsingin yöhön miehensä ja kaveriensa kanssa, vaikka tiesi olleensa kontaktissa koronaviruksen saaneen ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) kanssa.”

”Näyttää siltä, että pääministerillä on ajoittain vaikeuksia muistaa olevansa pääministeri. Vaikka hän kuinka haluaisi, hän ei ole tavallinen kansalainen, eikä häneen käytännössä päde esimerkiksi samanlainen koronavarovaisuus kuin muihin.”

”Valtakunnan ykköspäättäjänä hänen tulee olla erityisen huolellinen, jos hän on koronalle altistunut.”

”Marin onkin normaalisti ollut asian suhteen varovainen. – – Jostain syystä lauantain baarikeikka teki poikkeuksen. Valitettavasti se kokonaisuudessaan näyttäytyy piittaamattomuutena, vaikka virallinen selitys on, ettei valtioneuvoston turvallisuusjohtajan tiukempi ohjeistus tavoittanut häntä kuin vasta sunnuntaina.”

”Pääministerin vapaa-ajan käyttäytyminen ei lauantain osalta anna kovin hyvää kuvaa tilanteessa, jossa korona jyllää ennätyksellisen kovana. Kansalaisten koronakestävyys ja -ymmärrys on koetuksella.”

”Juridisesta puolesta on turha tässä vaiheessa sanoa enempää, mutta poliittisesti tämän kaltaiset kohut voivat käydä Marinille raskaiksi. Hän on ollut henkilökohtaisesti hyvin suosittu, mutta kun reppuun kertyy liikaa kiviä, se alkaa painaa.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide