Isämme oli elämänsä loppuun asti loukkaantunut oppikirjan saamasta kohtelusta - Mielipide | HS.fi

Isämme oli elämänsä loppuun asti loukkaantunut oppikirjan saamasta kohtelusta

Nyt on aika nostaa suomettumisen aika päivänvaloon.

8.12.2021 2:00

Haluamme kiittää toimittaja Heikki Aittokoskea jutusta (HS 5.12.), joka koski isämme Esko Laulajaisen ja Eino Tahvosen saamaa kohtelua Maantietoa lukiolaisille -oppikirjan vuoksi. Nyt on aika nostaa esille suomettumisen ajan ongelmat. Tuosta ajasta täytyy kertoa – siitä, mitä se teki meille ja mihin kaikkeen suomettuminen vaikutti myös Suomen sisällä.

Isämme teki pitkän uran opettajana, opettajien kouluttajana ja opetusministeriön virkamiehenä. Tosiasioiden opettaminen oppilaille oli hänelle tärkeää, ja elämänsä loppuun asti hän oli syvästi loukkaantunut ja pettynyt tämän oppikirjan saamaan kohteluun. Loukkaavinta oli epäilys poliittisten tarkoitusperien piilottamisesta oppimateriaaliin.

Isämme olisi erittäin tyytyväinen HS:n juttuun. Nyt on aika nostaa asiat päivänvaloon ja tarkastella niitä ilman arvolatauksia.

Lea Laulajainen-Hokkanen

Heikki Laulajainen

Antti Laulajainen

Esko Laulajaisen lapset

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide