Miksi yrittäjien korona-ajan työmarkkinatuki lopetettiin? - Mielipide | HS.fi

Miksi yrittäjien korona-ajan työmarkkinatuki lopetettiin?

4.1. 2:00

Yrittäjille annettiin koronaviruskriisin takia poikkeuksellinen mahdollisuus päästä muiden kansalaisten kanssa tasavertaisempaan tilanteeseen hyväksymällä heidät työttömyyden kohdatessa määräaikaisesti työmarkkinatuen piiriin. Tavallisesti yrittäjällä ei ole pääsyä työttömyyskorvauksen saajaksi.

Tämä mahdollisuus lopetettiin marraskuun lopussa. Vaikka etuuden rahallinen summa oli pieni, se oli monelle yrittäjälle elintärkeä ja antoi jonkinlaisen rohkaisevan signaalin siitä, että myös yrittäjien selviytymistä ja toimeentuloa kriisiaikana pidetään tärkeänä. Päätös tuntuu käsittämättömältä tilanteessa, jossa koronaepidemia yhä vain jatkuu ja kiihtyy ennätyksiä rikkovaan tahtiin.

Miksi yrittäjille ylipäätään annettiin tällainen etuus ja siten signaali, että myös heistä välitetään? Parempi olisi ollut antaa heidän yrityksineen vajota konkurssiin heti eikä pitkittää piinaa tuen avulla vain, että se sitten täysin epäloogisella hetkellä katkaistaan.

Olen työllistänyt itseni yksinyrittäjänä yli 20 vuotta ja tottunut kyllä siihen, että yksin on pärjättävä. Nyt se pärjääminen tuntuu olevan tiukemmassa kuin koskaan aiemmin.

Yksinyrittäjä

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide