Siltasaaren siltaa ei kaadettu - Mielipide | HS.fi

Siltasaaren siltaa ei kaadettu

17.12.2021 2:00

Helsingin Sanomat uutisoi (16.12.), että ”Helsinkiin suunniteltu uusi silta kaatui poliitikkojen käsittelyssä”. Etenkin jutun otsikosta sai käsityksen, että kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyssä olisi ollut jo valmis ehdotus uudesta sillasta Kaisaniemen ja Siltasaaren välillä. Näinhän ei ollut, vaan kyseessä oli edellisen lautakunnan pyytämä selvitys sillan toteuttamismahdollisuuksista.

Kaisaniemen ja Siltasaaren välinen silta ei sisälly kaupunginvaltuuston juuri vahvistamaan kaupunkistrategiaan eikä siihen ole varauduttu kymmenen vuoden investointisuunnitelmassa. Toimialan selvityksessä ei nähty sillasta saatavan niin laaja-alaisesti hyötyjä, että se kattaisi sillan ja oheistoimenpiteiden investoinnin.

Virkakunta ei siis kannattanut siltaa. Tästä huolimatta kaupunkiympäristölautakunta pitää siltaa kannatettavana ja haluaa, että sen suunnittelua jatketaan. Lautakunnan äänestyksessä ero voittaneen ehdotuksen ja vihreiden ehdotuksen välillä oli, että tätä hanketta ei nosteta ohituskaistalle ohi muiden investointien.

Olli-Pekka Koljonen (sd)

Laura Rissanen (kok)

kaupunkiympäristölautakunnan jäseniä, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide