Miten opiskelija maksaa matkan, jos älypuhelin pimenee? - Mielipide | HS.fi

Miten opiskelija maksaa matkan, jos älypuhelin pimenee?

HSL:n perustelut opiskelijalipun siirrosta sovellukseen ontuvat.

22.12.2021 2:00

Elli Keto kritisoi (HS Mielipide 10.12.) HSL:n opiskelijalipun siirtoa pelkästään mobiilisovellukseen, sillä monilla opiskelijoilla ei ole parhaimpia kännyköitä. Jarno Ekström vastasi (HS Mielipide 18.12.), että lipun ostaminen sovelluksella on helppoa, ja sovellus toimii edullisemmallakin puhelinmallilla.

Ekström on epäilemättä oikeassa, mutta vastasi täysin ohi Kedon kysymyksen. Entä jos puhelimessa ei ole virtaa? Voisin vielä lisätä, että matkakortti houkuttelee vähemmän varkaita, eikä koskaan hajoa pudotessaan kadulle tai veteen. HSL on myös osittain itse lisännyt perusteluna käyttämiään hetkellisiä palvelupisteruuhkia poistaessaan pari vuotta takaperin syksyisin kampuksille perustetut pop-up-matkakortinpäivityspisteet.

Jos HSL poistaa opiskelijalta kaikki vaihtoehtoiset lipunostotavat (kertalipustakaan ei enää saa opiskelija-alennusta), sen pitää vähintäänkin rutiininomaisesti kumota tarkastusmaksu, jos ostettua kausilippua ei voi näyttää pimentyneestä puhelimesta. Nettisivujen mukaan näin ilmeisesti tehdäänkin.

Mutta päästääkö kuljettaja edes sisään bussiin kotiin palaavaa opiskelijaa, jolla ei ole akkua lipun näyttämiseen?

Valentin Valotie

opiskelija, Aalto-yliopisto

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut ja toimittanut. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide