Seurakunnissa tehdään paljon töitä mielen hyvinvoinnin eteen - Mielipide | HS.fi

Seurakunnissa tehdään paljon töitä mielen hyvinvoinnin eteen

Tavoittelemme sitä, että kukaan ei jää yksin.

2.1. 2:00

Helsingin Sanomissa listattiin joulukuussa keinoja auttaa nuorten mielenterveysasioissa. Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa keinovalikoimaa on kehitetty määrätietoisesti. Kirkon kasvatuksen ulkopuolisuuden ehkäisyn suuntaviivojen mukaisesti tavoittelemme sitä, että kukaan ei jää yksin.

Tampereella aloitettu kirkon walk in -terapia laajenee tänä vuonna useammalle eri paikkakunnalle. Diakoninen periaate on: maksutta, kaikille ja ilman kynnystä.

Nuorten välistä yhteenkuuluvuuden tunnetta lisää vuosittain etenkin rippikoulu, johon osallistuu ympäri Suomea 50 000 nuorta ja 20 000 vertaisohjaajaa eli isosta. Riparin jälkeen tarjotaan muun muassa kaikille avointa höntsäliikuntaa, missä yhdessä liikkumisen ohella tullaan nähdyiksi ja kuulluiksi.

Tammikuussa julkaistaan nuorten yksinäisyyttä torjuva kaverisovellus Frendie, jonka kautta nuori voi löytää uusia samanhenkisiä kavereita ja verkostoja. Palveluoperaatio Saappaan koulutetut vapaaehtoiset päivystävät nuoria kuuntelemassa niin kaduilla, festareilla kuin verkossakin. Seurakuntien työntekijöitä ja vapaaehtoistoimijoita koulutetaan aktiivisesti nuorten mielen hyvinvoinnin tukemiseen. Seurakunnissa tehdään paljon hyvää työtä mielen hyvinvoinnin eteen.

Mikko Mäkelä

asiantuntija, kirkon kasvatus ja perheasiat, Kirkkohallitus

Heli Pruuki

johtaja, kehittämispalvelut, Lasten ja nuorten keskus ry

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide