Päihdevapaata joulua kaikille - Mielipide | HS.fi

Päihdevapaata joulua kaikille

22.12.2021 2:00

Joulurauhan julistaminen on Suomessa perinteinen ja tärkeä osa joulunviettoa. Se turvaa juhla-aikaa myös kodeissa, joissa rakennetaan huomisen yhteiskuntarauha tänään tasapainoisella ja turvallisella lastenkasvatuksella.

Perheiden ja kaikkien kansalaisten terveyden ja hyvinvoinnin turvaamiseksi tulee julistaa myös päihderauha erityisesti joulun juhlaan. Jos päihteidenkäyttöä onnistutaan välttämään tai ainakin merkittävästi vähentämään jouluna, vähennetään samalla myös väkivaltaa, hätää ja kärsimystä sekä parannetaan varsinkin lasten ja muiden heikoimmassa asemassa olevien elämää.

Jouluna tulee saada viettää arvokkaita ja myöhemminkin mielellään muisteltavia aikoja. Juhla-ajat ovat myös tilaisuus kaikille tasapainoiseen arjen ahkeroinnista toipumiseen ja palautumiseen. Päihteettömät valinnat tuovat levollisuutta elämään ympärivuotisinakin valintoina. Vetoamme kaikkiin maamme aikuisiin: ”Älkäämme tuhlatko näitä mahdollisuuksiamme päihteisiin, vaan turvatkaamme kaikille raitis joulu!”

Marko Kailasmaa

toiminnanjohtaja, Raittiuden Ystävät ry

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide