Puheet koulujen ongelmista ovat kaikuneet kuuroille korville - Mielipide | HS.fi

Puheet koulujen ongelmista ovat kaikuneet kuuroille korville

4.1. 2:00

Helsingin Sanomat kirjoitti (17.12.): ”Masennusta, ahdistusta, syömishäiriöitä. Jopa neljännes suomalaisnuorista kärsii jostakin mielenterveyshäiriöstä, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tiedoista.”

Esimerkiksi yläkouluikäisten itseohjautuvuusvaatimus ja lukiolaisia koskeva pitkää matematiikkaa ylikorostava todistusvalintauudistus ovat asioita, jotka saavat sekä opiskelijat että opettajat ahdistumaan ja uupumaan. Nyt ei pitäisi olla kenellekään epäselvää, että koulu on pahasti rikki ja vaatii ison remontin.

Monet opettajat ja opiskelijat ovat puhuneet jo pitkään koulujen suurista ongelmista, mutta valitettavasti puheet ovat kaikuneet (koulu)päättäjien kuuroille korville. Nyt on viimein tekojen aika. Kouluasioihin pitää tehdä parannuksia heti eikä vasta vuosien kuluttua. Silloin on auttamattomasti liian myöhäistä.

Kenelle koulujen hälytyskellot soivat? Ne soivat Suomen kaikkien koulujen oppilaille ja opettajille, minulle ja sinulle, meille kaikille, koko yhteiskunnalle!

Matti Taneli

kasvatustieteen tohtori, opettaja ja pappi, Turku

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide