Vaihtaisitko paikkaa opettajan kanssa? - Mielipide | HS.fi

Vaihtaisitko paikkaa opettajan kanssa?

Vietän päivittäin useita tunteja ahtaassa luokkahuoneessa yli kahdenkymmenen rokottamattoman lapsen kanssa.

23.12.2021 2:00

On ahdistavaa kuunnella ja lukea, kuinka välttyä koronavirustartunnalta: etätyö, turvavälit, kontaktien välttäminen, suojavarustus.

Työskentelen luokanopettajana. Vietän päivittäin useita tunteja ahtaassa luokkahuoneessa yli kahdenkymmenen rokottamattoman lapsen kanssa. Ilmastointi on huono, turvavälit eivät toteudu, käsihygienia on lapsenkengissä. Karanteeneja ei määrätä. Suojavarustukseeni kuuluu kirurginen maski.

Koulunkäynnin jatkumista lähiopetuksena pidetään oppilaiden oppimisen ja hyvinvoinnin kannalta katsottuna ensisijaisena vaihtoehtona. Lasten tartuttavuutta pidetään jostain syystä vähäisenä ja sairastumisia lievinä. Oppilaiden terveysturvallisuuden parantamiseksi kaavaillaan pikatestien tekemistä ja pintojen puhtaana pitämistä koulupäivän aikana – kuka nämä toteuttaa?

Miten on mahdollista, että työntekijöiden näkökulma ja turvallisuus sivuutetaan täysin? Eikö kaikilla pitäisi olla oikeus turvalliseen työympäristöön?

Opettaja

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide